Skyblock

Skyblock on pelimuoto, jossa voit haastaa itsesi selviytymään leijuvalla saarella ja samalla testata osaatko oikeasti pelata Minecraftia. Skyblockin pelaaminen vaatii siis pelin tekniikan tuntemusta, mutta olemme kasanneet teille pienen ohjepaketin Skyblockin ominaisuuksista. Tässä Skyblockissa sinun on mahdollista luovia tiesi netheriin ja jopa endiin asti. Onnea seikkailuun!

Skyblockin saaret ja cobblegeneraattori

Skyblockissa käytössäsi on 100×100 kokoinen alue, johon voit rakentaa oman valtakuntasi. Aloitussaarella kasvaa yksi puu. Saarella on arkku, jossa on tarvittavat välineet cobblegeneraattoria ja alkuun pääsemistä varten.
Voit valita aloitussaaresi kolmesta vaihtoehdosta haluamasi vaikeustason mukaan: tavallinen saari (normaali), tuplasaari (helppo) tai vaikea saari (hard). Vaikeustaso serverillä on normaali riippumatta aloitussaaresta.

Cobblegeneraattoriesimerkki

Cobblegeneraattori on muutettu taianomaisen hienoksi. Siitä voit saada jopa timanttimalmia! Taika toimii saaren jäsenille vain saaren omistajan ollessa paikalla. Eli saaressa olevat omistajan kaverit – älkää ihmetelkö, jos saaren omistajan poissaolo tuottaa pelkkää kiveä generaattoriin. Samalla saarella voi työskennellä ryhmänä max. 3 hengen tiimi. Prosentit generaattorissa ovat seuraavanlaiset: 50% kivi, 10% rautamalmi, 10% kultamalmi, 10% punakivimalmi, 10% emeraldmalmi, 5% lasuriittimalmi ja 5% timanttimalmi. Toimiakseen generaattori vaatii saarilevelin 0.

Normaali
Double – Helppo
Vaikea – pelimuototuntemusta suositellaan.

Tavarat, eläimet ja mobit yhdistyy itsestään?

Skyblockissa toinen uusi erikoisuus on ”stäckkääntyminen”. Mobit, eläimet ja tavarat yhdistyvät stackeiksi. Voit tappaa koko stackin mobeja kerralla. Tappaminen kerralla tapahtuu myös eläimille, eli ellet halua tappaa kaikkia eläimiä, ruoki niitä erilleen stackista. Yhdistyminen tapahtuu jopa 5 blockin säteeltä. Tavaroiden päälle tulee näkyviin montako kappaletta siinä on.


Eläinten päältä näkee montako eläintä samassa kasassa on.

Tärkeimmät komennot:

/is – Saat saaren ja tämä teleporttaa sinut myös aina omalle saarellesi.
/is challenges – Skyblockin perinteiset tehtävät, näitä tekemällä pääset eteenpäin.
/shop, /warp shop1, /warp shop2 ja /warp shop3 – voit myydä ja ostaa tavaroita
/spawn – spawnilla mm. ohjeita ja shop
/ds qsell – voit myydä nopeasti invistäsi klikkaamalla tavaraa, jota kauppa ostaa
/is limits – näyttää mitä rajoituksia on ja paljonko olet käyttänyt
/is setname nimi – voit asettaa saarellesi haluamasi nimen (muista järki)
/is team help – kertoo tiimiin liittyvät komennot
/is top – näyttää Skyblockin parhaat pelaajat
/is warps – pelaajien asettamia warppipaikkoja
/is near – näyttää naapurisi ja ilmansuunnat
/is sethome – asettaa kotipisteen ja tämän jälkeen /is-komento vie sinut sinne
/is ban/unban pelaaja – voit antaa häirikölle saarellesi bannit tai poistaa ne
/is settings – Voit muokata saarei kävijöiden oikeuksia, mutta oletukset on ihan hyviä.
/is help – lisää komentoja ja apuja.

Skyblockin säännöt:

  • Ei huijausclienttejä tai peliä helpottavia ominaisuuksia, kuten makrot.
  • Optifine sallittu
  • Alttien käyttö kielletty – eikä abuseja kavereiden kesken saarelta toiselle.
  • Pidä hauskaa, mutta kunnioita samalla muita pelaajia.
  • Ei spämmiä, CaPSIa, mainostusta tai kiroilua chätissä.
  • Pelaajia ei saa tappaa. 
  • Ei lagikoneita tai päälle jätettäviä redstonekelloja.
  • Admineiden (a ja A) sanaa on uskottava.

Kuinka saan saarileveliä?

Rakentamalla saartasi saat saareesi lisää arvoa (island value). Eri palikat ovat eriarvoisia. Mitä harvinaisempi tai vaikeampitekoinen palikka on, sitä arvokkaampi se on. Pääsääntöisesti saarta rakennetaan cobblelaatoista (arvo 1) ja vastaavasti arvokkain blockki on beacon (500). Gobblegeneraattorin taian takia olemme muokanneet normaaleja arvoja seuraavien malmien osalta: timanttiblock 100, kultablock 100, emeraldblock 50, lasuriittiblock 10. Lisäksi hopper vähentää saaren arvoa 100, joten niiden käyttöä kannattaa harkita.

/is level – kertoo saaresi levelin. Se näyttää myös kuolemien määrän. Jokainen kuolema vähentää saarileveliä yhdellä. Kuolemat lasketaan aina, joten tämä ei ole hyvä keino hankkia itselleen ruokapalkkia.

Kuinka teen tehtäviä?

Komennon /is challenges takaa löytyy kasa eritasoisia tehtäviä. Jotkut tehtävät voi suorittaa jopa 100 kertaa. Jokaisesta tasosta on mahdollista hypätä yhden tehtävän yli, mutta kaikki tehtävät hyödyttävät sinua jossain myöhemmässä vaiheessa. Näet 8 tehtävää kerrallaan ja voit suorittaa ne haluamassasi järjestyksessä klikkaamalla niitä tarvittavat tavarat repussa. Palkinnoksi voit saada rahaa, tai tulevaisuudessa tarvitsemiasi asioita, kuten multaa.

Tehtävät haastavat ja palkitsevat.